Ontmoet uw Fysiotherapeuten Dokter & Huiberts

Bij Fysio Dokter & Huiberts zijn de therapeuten erkend gespecialiseerd. U mag erop rekenen dat u hierdoor de meest optimale fysiotherapeutische zorg ontvangt. Wij zijn vrij toegankelijk voor fysiotherapie, dus tussenkomst van de huisarts is niet noodzakelijk.

Om garant te kunnen staan voor optimale zorg zijn wij klantgericht, vooruitstrevend en werken wij volgens de richtlijnen van de beroepsgroep. Samenwerking met verwijzers en andere hulpverleners is vanzelfsprekend.

Specialist in bewegen

Fysiotherapeuten zijn specialist in bewegen. Alle factoren die een rol kunnen spelen bij het ontstaan en in stand houden van klachten worden besproken. Voorwaarden voor natuurlijk herstel en preventie worden gestimuleerd.

Nienke Dokter - van Krieken

Mijn naam is Nienke Dokter, getrouwd en moeder van drie kinderen. Sinds de start in april 2013 ben ik werkzaam binnen Fysio Dokter & Huiberts als fysio- en manueel therapeut.

Voorheen heb ik in de periode van 1989-1999 in Duitsland als algemeen fysiotherapeut gewerkt. In de periode van 1999 tot 2009 heb ik in de particuliere praktijk Fysiotherapie Metten in Santpoort Zuid gewerkt. In 2005 ben ik afgestudeerd als Manueel therapeut MSc aan de Vrije Universiteit Brussel en in de periode 2009-2012 heb ik als Manueel therapeut gewerkt bij Fysiotherapie Nieuw Den Helder.

Naast mijn werk als Manueel therapeut ben ik werkzaam bij de Nederlandse Vereniging Manuele Therapie (NVMT). Op deze manier blijf ik actueel op de hoogte van alle verandering binnen het vakgebied.

Naast het werk in de praktijk heb ik affiniteit met de wetenschap. Zo is er in 2012 op het world Congres of Manual/ Musculo- skeletal Physiotherapie in Quebec een poster presentatie gegeven over mijn onderzoek over lage rugpijn met uitstralende klachten door vaatproblematiek.

In de praktijk behandel ik voornamelijk nek- en hoofdpijnklachten. Dit doe ik volgens de nieuwste inzichten, evenals schouder- en wervelkolomproblematiek.

Naast de manueel therapeutische behandeling ligt het accent op het geven van uitleg om zo inzicht te geven in de oorzaak en het kunnen voorkomen van andere klachten. Daarnaast behandel ik patiënten met multipathologische en/of neurologische beelden.

Renate Huiberts

Mijn naam is Renate Huiberts, moeder van drie kinderen. Sinds de start in april 2013 ben ik werkzaam binnen Fysio Dokter & Huiberts als algemeen- en kinderfysiotherapeut.

Hiervoor was ik 20 jaar werkzaam bij fysiotherapie Nieuw Den Helder, eerst als waarnemend algemeen fysiotherapeut. Sinds 1999 werk ik met kinderen. In 2004 ben ik afgestudeerd als kinderfysiotherapeut. Ik was werkzaam met kinderen in de particuliere praktijk alsmede kinderen op het speciaal onderwijs. Naast mijn fysiotherapeutisch werk heb ik diverse malen presentaties gegeven: aan kinderdagverblijven over de normale motorische ontwikkeling en op scholen voor leerkrachten over motorische schrijfproblemen.

Sinds 2009 ben ik lid van het regioteam voor kinderfysiotherapie. Dit regioteam slaat een brug tussen de vakvereniging en de kinderfysiotherapeuten in Noord-Holland Noord en organiseert diverse cursussen voor kinderfysiotherapeuten. Hierdoor blijf ik op de hoogte van de actuele ontwikkeling binnen de kinderfysiotherapie. Binnen deze praktijk ga ik de kinderfysiotherapie combineren met fysiotherapie voor volwassenen.

Mijn affiniteit binnen het behandelen ligt bij het analyseren van de oorzaak van een klacht of probleem zodat de meest effectieve therapie ingezet kan worden. Dit kan bijvoorbeeld zijn met het gebruik van Medical Taping waarvoor ik een cursus gevolgd heb.

Contactgegevens

Fysiotherapie Dokter & Huiberts

Adres
Geulstraat 7
1784 DH Den helder

Telefoon
0223 - 785299

E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Deel deze pagina

Wij delen graag onze kennis

Podozorg Nederland is een groep gelijkgestemde podologen, die samen maar één ding willen: de allerbeste zijn in hun vak. Dat kan alleen bereikt worden als we blijven leren en ontdekken. Daarom delen wij wekelijks onze kennis.