Als u tijdelijk geen confectieschoenen kunt dragen

Het kan voor komen dat u (tijdelijk) geen confectieschoenen of (semi-) orthopedische schoenen kunt dragen. Bijvoorbeeld na een operatie, bij een zwelling, open wond, of bij herstel en genezing van uw voet. Om toch spoedig en comfortabel te laten bewegen zijn er verbandschoenen / verbandpantoffels.

Wat zijn verbandschoenen/verbandpantoffels?

Dit zijn gewone verbandschoenen die bestemd zijn voor snelle mobilisatie van cliënten met niet al te grote, genezende wonden aan de voeten of bij wisselend oedeem en bedreigde voeten. Met de voet in het verband wordt maatgenomen.

Er zijn twee sluitingen, een ritssluiting aan de achterzijde en een klittebandsluiting op de wreef. De tong loopt ver naar voren door. Dit betekent dat beide zijkanten volledig naar buiten gelegd kunnen worden. Daarna wordt de voet op de binnenzool geplaatst. Vervolgens wordt de schoen om de voet gesloten. Er kan daardoor nooit een probleem zijn met aan- en uittrekken. De ruime sluiting aan de voorzijde heeft tevens als voordeel dat volumeverschillen, bijvoorbeeld door afwisselend dik en dun verband, kunnen worden opgevangen.

Er is ruimte om een individueel voetbed in de schoen te leggen, waardoor delen van de voetzool drukvrij kunnen worden gelegd. Het betreft een noodoplossing die slechts matig steun biedt, maar lopen wordt hierdoor enigszins mogelijk gemaakt.

Verbandschoenen zijn voor buiten gebruik verbandpantoffels zijn voor binnen gebruik.

Vind een praktijk

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een verbandschoen of –pantoffel? Onze Podozorgers helpen u graag verder! Klik op de onderstaande knop en vind een praktijk bij u in de buurt

Vind een praktijk

Over de auteur

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Irene Jansen. Zij is (register) podoloog, MSU-echografist, pedicure en aangesloten bij Podozorg Nederland. Deze groep gelijkgestemde podologen willen samen maar één ding: de allerbeste zijn in hun vak. Dat kan alleen bereikt worden als we blijven leren en ontdekken. Daarom delen zij hun kennis middels deze publicaties.

Wordt uw behandeling vergoed?

Bij de meeste zorgverzekeraars betaalt u aan de (register) podoloog alleen de eventuele eigen bijdrage. Wordt uw behandeling volledig vergoed, dan betaalt u natuurlijk helemaal niets. U hoeft de behandeling dan ook niet voor te schieten, uw (register) podoloog declareert rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar.

Lees meer over vergoedingen

Onze patiënten aan het woord

Lees alle ervaringen

arrow_circle_left
  • format_quote

    Ervaring van Johan

    “De podoloog van Podozorg luistert heel goed, vertelt over alles we ze doet, legt uit wat en waarom.”

  • format_quote

    Ervaring van Ellen

    “Gisteren heb ik mij opgegeven voor de Vierdaagse en dankzij jouw hulp gaat het zeker goed komen met de voorbereidingen.”

  • format_quote

    Ervaring van Hulya

    “Na ongeveer twee maanden werd mijn pijn veel minder. Ik kan nu om de dag ongeveer 13 km lopen!”

  • format_quote

    Ervaring van Herman

    “Een lastig te peilen kwaal waar de podoloog net zo lang aandacht aan heeft besteed tot het duidelijk werd waar ik precies last van had.”

  • format_quote

    Ervaring van Pieter

    “Als je rugklachten hebt zou ik deze podoloog 100 van de 100 keer aanbevelen!”

arrow_circle_right

Heeft u last van pijnlijke voeten?

Heeft u last van pijn of andere klachten bij het lopen of staan? U bent niet de enige!

In onze Podozorg praktijken doen we dagelijks ervaring en kennis op over een groot aantal voetklachten. Deze kennis en ervaring hebben we gebundeld en voor u beschikbaar gesteld.

Alles over voetklachten

Recente publicaties

  • Pijn onder de voorvoet

  • Hielspoor

  • Beknelde zenuw in de voorvoet

  • Pijnlijke achillespees

  • Kromme stand van de teen

  • Bult bij de kleine teen

Recente publicaties

  • 28 maart 2024

    Het inzetten van e-Health bij voetklachten

    E-Health biedt geavanceerde hulp bij voetklachten, versnelt herstel en verbetert therapietrouw voor duurzame gezondheid.

    Door Jacqueline Lakeman

  • 07 maart 2024

    Voetoefeningen bij hielpijn

    Effectieve rekoefeningen bij hielpijn voor verbeterde lenigheid en klachtenverlichting, aanbevolen door voetspecialisten.

    Door Ellen Karsdorp

  • 25 januari 2024

    Wintersport en voetklachten

    Tijdens de wintersport ontstaan veel voetklachten. Botbreuken, een ski-teen, neuroom van Morton en blauwe- en drukplekken zijn de meest voorkomende.

    Door Gijsbert Lalkens en Frank Henzen

  • 11 januari 2024

    Alles over beenlengteverschil

    Ontdek alles over beenlengteverschil: wat veroorzaakt het, welke klachten geeft het en hoe wordt het behandeld?

    Door Mienke van der Goot

  • 14 december 2023

    De expertise van de therapeut

    Verken de deskundige aanpak van Podozorg's therapeuten bij het behandelen van voetklachten met gespecialiseerde technieken.

    Door David Bosman

  • 16 november 2023

    De hielspoormythe

    Leer alles over de hielspoormythe: de misvattingen, oorzaken en behandeling van hielpijn, plus tips voor zelfzorg en preventie.

    Door Lisette de Graauw