Bent u behandeld voor de verkeerde diagnose?

U bent reeds behandeld voor uw voetklacht, maar wat als de verkeerde diagnose is gesteld? En dus de verkeerde behandeling is ingezet? Dit zien onze Podozorgers ook in de praktijk; patiënten die behandeld zijn voor de verkeerde diagnose.

Praktijkvoorbeeld

Om een inkijk te geven in onze manier van werken geef ik u een praktijkvoorbeeld van een verkeerd gestelde diagnose vóór een bezoek aan Podozorg Zeist.

Een jongeman van 25 jaar loopt al 2 jaar met forse hielpijn aan beide voeten. Meneer is automonteur en kan zijn werk niet meer uitvoeren, omdat hij niet langer dan 15 minuten kan staan. Hij heeft nachtelijke pijn en pijn die snel toeneemt bij staan en lopen. Hij heeft geen pijn bij het opstaan in de ochtend of na een tijdje rust, een klacht die juist kenmerkend is bij een peesontsteking.

Meneer heeft veel verschillende behandelingen en hulpmiddelen gehad. Deze werden allemaal ingezet voor de diagnose ‘hielpijn door een peesplaat ontsteking’. Hieronder de lijst met toegepaste therapieën en hulpmiddelen:

  • Podotherapeutische zolen
  • Nachtspalk
  • Shockwave therapie
  • Zes weken gips
  • Zoolverstijving onder zijn huidige schoenen
  • Ontstekingsremmende injectie.

Een lijst die, bij de juiste inzet, tot een verbetering van de klachten zouden kunnen lijden. Echter namen de klachten alleen maar toe.

Echografisch onderzoek

Het eerste onderzoek bij Podozorg Zeist bestaat onder andere uit het maken van een echo de voet. Opvallend bij deze meneer is dat de peesplaat onder de voet een normaal beeld geeft. Bij een ontsteking is deze vaak dik en is het vezelpatroon onderbroken. Er is dus duidelijk niets mis met de peesplaat.

Nader echografisch onderzoek gaf een vermoeden van een beknelling van een zenuw aan de binnenzijde van de enkel. Deze beknelling wordt mogelijk veroorzaakt door spiermassa die afwijkt van een normale anatomie.

Deze meneer heb ik, met toestemming van de huisarts, doorgestuurd naar een van de artsen binnen het Hielpijncentrum voor nader onderzoek.

Vind een praktijk

Benieuwd of bij u de juiste diagnose is gesteld? Neem contact op met onze Podozorgers voor een consult. Klik op de onderstaande knop en vind een Podozorg praktijk bij u in de buurt!

Vind een praktijk

Over de auteur

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Marjolein Schenkels. Zij is (register) podoloog, MSU-echografist en aangesloten bij Podozorg Nederland. Deze groep gelijkgestemde podologen willen samen maar één ding: de allerbeste zijn in hun vak. Dat kan alleen bereikt worden als we blijven leren en ontdekken. Daarom delen zij hun kennis middels deze publicaties.

Wordt uw behandeling vergoed?

Bij de meeste zorgverzekeraars betaalt u aan de (register) podoloog alleen de eventuele eigen bijdrage. Wordt uw behandeling volledig vergoed, dan betaalt u natuurlijk helemaal niets. U hoeft de behandeling dan ook niet voor te schieten, uw (register) podoloog declareert rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar.

Lees meer over vergoedingen

Onze patiënten aan het woord

Lees alle ervaringen

arrow_circle_left
  • format_quote

    Ervaring van Xandra

    “Door een goede uitleg en wat aanpassingen van mijn voetenstand zag ik meteen m’n bekkenstand veranderen.”

  • format_quote

    Ervaring van Joyce

    “Bij Podozorg werd ik goed en deskundig geholpen. Vooraf werd een duidelijke analyse gemaakt van het klachtenbeeld.”

  • format_quote

    Ervaring van Bart

    “Dankzij de echo en rapportage van Podozorg ben ik succesvol geopereerd aan mijn voet. Ik ben nu weer volop aan het trainen om weer op topniveau te komen.”

  • format_quote

    Ervaring van Pieter

    “Als je rugklachten hebt zou ik deze podoloog 100 van de 100 keer aanbevelen!”

  • format_quote

    Ervaring van Karin

    “Zes weken geleden ben ik geholpen door Podozorg. Na 2 jaar pijn is hier uiteindelijk een juiste diagnose gesteld en ik ben nu bijna pijnvrij!”

arrow_circle_right

Heeft u last van pijnlijke voeten?

Heeft u last van pijn of andere klachten bij het lopen of staan? U bent niet de enige!

In onze Podozorg praktijken doen we dagelijks ervaring en kennis op over een groot aantal voetklachten. Deze kennis en ervaring hebben we gebundeld en voor u beschikbaar gesteld.

Alles over voetklachten

Recente publicaties

  • Pijn onder de voorvoet

  • Hielspoor

  • Beknelde zenuw in de voorvoet

  • Pijnlijke achillespees

  • Kromme stand van de teen

  • Bult bij de kleine teen

Recente publicaties

  • 28 maart 2024

    Het inzetten van e-Health bij voetklachten

    E-Health biedt geavanceerde hulp bij voetklachten, versnelt herstel en verbetert therapietrouw voor duurzame gezondheid.

    Door Jacqueline Lakeman

  • 07 maart 2024

    Voetoefeningen bij hielpijn

    Effectieve rekoefeningen bij hielpijn voor verbeterde lenigheid en klachtenverlichting, aanbevolen door voetspecialisten.

    Door Ellen Karsdorp

  • 25 januari 2024

    Wintersport en voetklachten

    Tijdens de wintersport ontstaan veel voetklachten. Botbreuken, een ski-teen, neuroom van Morton en blauwe- en drukplekken zijn de meest voorkomende.

    Door Gijsbert Lalkens en Frank Henzen

  • 11 januari 2024

    Alles over beenlengteverschil

    Ontdek alles over beenlengteverschil: wat veroorzaakt het, welke klachten geeft het en hoe wordt het behandeld?

    Door Mienke van der Goot

  • 14 december 2023

    De expertise van de therapeut

    Verken de deskundige aanpak van Podozorg's therapeuten bij het behandelen van voetklachten met gespecialiseerde technieken.

    Door David Bosman

  • 16 november 2023

    De hielspoormythe

    Leer alles over de hielspoormythe: de misvattingen, oorzaken en behandeling van hielpijn, plus tips voor zelfzorg en preventie.

    Door Lisette de Graauw